Új Toyota Corolla


A Toyota Corolla a világ legkelendőbb autója. A 47 évvel ezelőtt, 1966-ban bemutatott modellből eddig világszerte több mint 40 millió darab talált gazdára. A Corolla új, 11. generációja magában hordozza 47 év minden Corollájának erényeit.

Modern formatervéhez tágasabb, komfortosabb és praktikusabb utastér társul, üzemanyag-fogyasztása páratlanul alacsony, s emellett még jobb menetdinamikát és továbbfejlesztett biztonsági berendezéseket kínál.

Az új Corolla mindenekelőtt a modellcsalád legendás minőségére, tartósságára és megbízhatóságára épít; minden szempontból kiemelkedő formaterve és műszaki tartalma pedig garantálja, hogy a világ minden országában meggyőző ár-érték arányt kínál.

Az új Corollát úgy terveztük meg, hogy még élvezetesebb és közvetlenebb vezetési élményt kínáljon. Tengelytávolsága hosszabb, tömegközéppontja pedig – az autó magasságával együtt – alacsonyabb lett; a kedvezőbb légellenállás révén nagy sebességű haladáskor javult az autó menetstabilitása. Mindemellett további előnyöket jelent az új Corolla könnyebb, ugyanakkor merevebb karosszériaszerkezete, áttervezett futóműve és közvetlenebb kormányzása.

Az új, 2013-as Corolla minden motorja alacsonyabb károsanyag-kibocsátással és kategóriaelső üzemanyag-fogyasztással működik, így a vásárlók kedvező fenntartási költségekre számíthatnak. A kínálatban egy 1,4 literes D-4D turbódízel motor és három benzinmotor szerepel: az 1,33 literes Dual VVT-i, az 1,6 literes Dual VVT-i és Valvematic motorok vannak. A motorkínálat minden erőforrásához hatfokozatú manuális váltó csatlakozik. Az 1.4 D-4D egység a Toyota MultiMode automatizált manuális váltóval is párosítható, s mindkét 1,6 literes motorváltozathoz megrendelhető az új Multimode S automata sebességváltó.

Mindegyik motor teljesítményét és üzemanyag-fogyasztását a Toyota Optimal Drive technológiák javítják, s minden erőforrás megfelel az Euro 5+ emissziós szabvány előírásainak. Mindemellett számos megoldás járul még hozzá a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez és ahhoz, hogy az új Corolla legyen a szegmens legalacsonyabb fogyasztású autója.galéria

Új Toyota Corolla

vissza az oldal tetejére