Új Toyota Yaris Hybrid

Az új Yaris Hybrid a “B” szegmens első megvásárolható full hybrid hajtású autója Európában. A Yaris modellkínálatának zászlóshajója új és egyedülálló ajánlatként jelenik meg Európa legnagyobb értékesítési darabszámot produkáló szegmensében és minden eddiginél több autóvásárló számára teszi elérhetővé a full hybrid technológia előnyeit.

Több mint 2,5 milliós értékesített darabbal a Yaris a Toyota legkelendőbb európai modellje, jelenleg a “B” szegmens egyetlen autója, amelyhez háromféle - full hybrid, dízel és benzines - hajtáslánc is választható.

A Yaris modellcsalád ügyes térkihasználását és agilis menettulajdonságait a Hybrid Synergy Drive® (HSD) különleges vezetési élményével és gazdaságos működésével kombináló Yaris Hybrid megjelenése újabb fontos lépést jelent a vállalat európai full hybrid stratégiájának megvalósításában. Alacsony üzemanyag-fogyasztásával, csekély környezeti terhelésével, erőteljes gyorsulásával, kiváló manőverezésével és egyedülálló EV hajtásával a Yaris Hybrid a tökéletes városi autó megtestesítője.

A modell kompakt, extrém hatékony térkihasználásához igazított HSD hajtásláncot úgy terveztük, hogy kiváló teljesítményt nyújtson és ne raboljon helyet az autó utas- vagy csomagteréből. A méretcsökkentésen átesett hibrid rendszer áttervezett 1,5 literes benzinmotorjához az eddigieknél jóval kompaktabb építésű elektromotor, sebességváltó-differenciálmű egység, inverter és akkumulátor-csomag csatlakozik.

A kiemelkedően hatékony hajtáslánc a “B” szegmens legalacsonyabb fogyasztási és CO₂-kibocsátási értékeit kínálja. Az autó átlagos üzemanyag-fogyasztása mindössze 3,5 l/100 km, amihez a kategória legjobb, 79 g/km-es CO₂-emissziója társul és az autósok által sűrűn használható elektromos hajtás esetén a jármű nulla NOx-, részecske- és CO2-kibocsátással halad.

Városi forgalomban a Yaris Hybrid fogyasztása mindössze 3,1 l/100 km, mely a kategória legalacsonyabb értéke, így hát napjainkban - amikor az üzemanyagárak egyre magasabbak - ez az autó testesíti meg az ideális városi járművet. A vállalat belső tesztjeinek tanúsága szerint az autó a megtett utak jelentős részében kikapcsolt benzinmotorral halad, ami jelentősen csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.

A Yaris Hybrid nem egy szűk vásárlói réteg számára kínált modell, hiszen a vállalat tervei szerint a Yaris eladásainak 20 százalékát teszi majd ki – vagyis ez a jármű sokkal inkább egy új, egyedülálló alternatívát jelent a városi autósok számára, akik mind többet várnak el autójuktól a vezetési élmény és a fenntartási költségek tekintetében.

A Yaris Hybrid a modern technológia, az alacsony károsanyag-kibocsátás és a verhetetlen fenntartási költségek nyilvánvaló előnyei mellett újszerűen megnyugtató, csendes autózást ígér. A HSD rendszer kiváló vezetési élményt teremt, amelyhez környezetbarát működés és alacsony üzemeltetési költség társul, nem beszélve a Toyota hibridjeinek hagyományosan magas értéktartásáról.

Az Auris Hybridet követő a Yaris Hybrid a Toyota második tömegmodellje, amelyben megjelenik a HSD technológia is. 2012-től a Toyota hibrid-kínálatában már öt modell szerepel: a Yaris Hybrid, az Auris Hybrid, a Prius, a Prius+ és a Prius Plug-in Hybrid.



galéria

Új Toyota Yaris Hybrid

vissza az oldal tetejére